След денонощни дежурства ГЕРБ първа подаде документи за местните избори

"Демократична България" също се регистрира в ЦИК

Сн. БГНЕС

За поредна година партия ГЕРБ спази традицията и се регистрира първа за участие в местните избори, след като активисти на партията цяла седмица даваха денонощни дежурства пред входа на Централната избирателна комисия (ЦИК).

За регистрацията в София пристигнаха кметовете на Бургас и Стара Загора Димитър Николов и Живко Тодоров.

“Събрахме приблизително 40 000 подписа, но в момента внесохме 9999 както винаги. Приеха документите без забележка. Очакваме в рамките на следващите дни ЦИК да се произнесе и да ни регистрира за предстоящия местен вот”, каза Димитър Николов.

От ГЕРБ коментираха и предварителните социологически проучвания, които дават преднина на Мая Манолова пред Йорданка Фандъкова в надпреварата в София. "В момента виждам опити за политически внушения в една или друга посока, отколкото за реални социологически изследвания. Ние имаме самочувствието, не само в София, но и в цялата страна, че с нашите изключително успешни кметове и общински съветници, отново да препотвърдим нашия резултат от изборите през 2015 г.", заяви административния секретар na ГЕРБ Цветомир Паунов.

"Демократична България" също подаде документи за национална регистрация

След ГЕРБ в ЦИК се регистрира "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение". Представителите на трите партии в обединението бяха придружени и от кандидата за кмет на столицата арх. Борислав Игнатов.

"Внесохме 5400 подписа. Това са вторите избори, на които обединението участва. Нашите очаквания са да покажем допълнителна консолидация на подкрепата за "Демократична България" като реална алтернатива на управленския модел в София", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

По думите му обединението е отворено за коалиция с други формации по места, но "при спазване на определени червени линии". 

"Партиите, които участват в настоящия управленски модел в нашето споразумение изрично са посочени като такива, които не можем да подкрепим. На тези избори се явяваме, за да възникне и се утвърди в страната политическа и управленска алтернатива именно на този начин на управление, който докара страната в тупик“, каза още той.

"Аз съм предложил своите знания, характер и опит в тази кампания, защото ми омръзна да живея в лоша градска среда и при лошо управление. Приел съм това предизвикателство, за да победим. Ние сме тук, за да предложим алтернатива на гражданите - изпълними обещания в следващите 4 години, подплатени със знания и бюджетна обосновка, за да направим нашия град истинска европейска столица", каза кандидатът за кмет на София арх. Борислав Игнатов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?