След като си починаха през деня, фермерите пак затвориха границата с Гърция

След като почти цял ден в неделя движението през граничните пунктове с Гърция се извършваше безпрепятствено, привечер протестиращите гръцките фермери отново препречиха границата с тракторите си.

В 17 часа ГКПП Кулата – Промахон бе затворен за товарни автомобили, а час по-късно забраната се разпростря и върху леките коли и автобусите. Няма никаква информация за продължителността на блокадата.

В късните следобедни часове ГКПП – Капитан Петко войвода бе затворен за камионите, после – отворен и накрая отново затворен за всички видове автомобили. И там блокадата е за неопределено време, тъй като протестиращите не разкриват намеренията си.

След 20 ч. бе затворен ГКПП - Илинден. По предварителна информация има вероятност след полунощ блокадата да бъде временно вдигната.

Според съобщения в някои гръцки медии протестиращите на границата с България заплашват с разширяване на протестите от понеделник, като не било изключено да блокират и железопътната линия Солун-София.

Същевременно гръцките медии оповестиха, че в общо 30 фермерските блокади в цяла Гърция участват 4 805 трактора, като на граничните пунктове те са 1060. На ГКПП Промахон тракторите са 450, при Ексохи – 170, а на третия пункт на българската граница при Орменион – 100.

На ГКПП Кипи на границата с Турция тракторите са 50. На гръцко-македонската граница са разположени 120 трактора при Дойран, 100 при Евзони, 30 при Ники. На гръцко-албанската граница има 40 трактора.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?