Словакия подготвя списък на предприятия за участие във възстановяването на Ирак

Братислава планира да представи на САЩ списък със словашки предприятия, които биха могли да участват във възстановяването на Ирак след войната, съобщи днес пред АФП говорителка на Министерството на икономиката на страната.

Списъкът включва компаниите, които вече са работили в района, допълни същият източник. Словашкият министър на икономиката Роберт Немчич ще посети САЩ от 9 до 14 април. По време на неговата визита той ще се срещне с представители на американската администрация, отговарящи за възстановяването на Ирак след войната.

Словакия би могла да бъде активна най-вече в строителството и енергетиката, уточни говорителката на икономическото министерство, цитирана от Франс прес.

По време на посещението си през февруари т.г. в Словакия американският министър на търговията Дон Евънс отбеляза, че Вашингтон "със сигурност ще помисли за приятелите си, които са на негова страна" по време на иракската криза, когато се стигне до възстановяването на Ирак.

Словашкото правителство на Микулаш Дзуринда от месеци оказва пълна подкрепа на САЩ в тяхната кампания срещу режима на Саддам Хюсеин, въпреки че словашки войски не участват пряко във военните операции срещу Ирак, отбелязва Франс прес.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?