Сноудън започва работа като специалист по техническата поддръжка на руски уебсайт

Сноудън започва работа като специалист по техническата поддръжка на руски уебсайт

Бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън започва работа в руски уебсайт, съобщи адвокатът му Анатолий Кучерена, цитиран от Ройтерс.

"Той ще отговаря за техническата поддръжка на голям руски сайт", заяви адвокатът без да спомене името на сайта "от съображения за сигурност".

Нова снимка на Сноудън бе публикувана на руски уебсайт, на която той е на корабче по р. Москва в центъра на руската столица, съобщи Франс прес.

Сайтът "Лайф нюз", специализиран в сензационните новини, пояснява, че снимката е направена през септември и е била закупена за 100 000 рубли (2300 евро) от автора ѝ.

Този сайт вече публикува снимка, на която човек, приличащ на Сноудън, бута пазарска количка. Впоследствие адвокатът му потвърди, че на снимката наистина е той.

Новата снимка е с доста по-добро качество и в по-близък план. На нея се вижда и катедралният храм "Христос Спасител". Младият мъж е в компанията на две жени, уловени в гръб. Едната вероятно е Сара Харисън, служителката на сайта "Уикилийкс", която го придружава от самото му заминаване от Хонконг за Москва.

На снимката Сноудън е с козя брадичка, облечен е с червена тениска и с бежов каскет.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?