София ще запази картата за пътуване за една линия

София ще запази картата за пътуване за една линия

Картата за пътуване за една линия по градския транспорт остава, решиха комисиите по транспорт и нормативна уредба към Столичния общински съвет (СОС). Първоначалният вариант на промените в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, които трябва да бъдат одобрени в четвъртък от съветниците, предвиждаше тя да бъде премахната с мотив, че не се ползва. Според Центъра за градска мобилност обаче 21% от пътуващите пътуват точно с този вид превозен документ.

Цената на картата за една линия ще бъде 23 лв. при услови е, че е в персонализиран вид и 28 лв. - в неперсонализиран. В момента се продава един вид карта – неперсионализирана за 23 лв.

Пенсионерите, които нямат постоянен адрес в София, вече няма да имат право на преференциална карта за градския транспорт в столицата. В момента право на такива карти имаха и хората с временен адрес.

Въвежда се и нов пакет семейна карта за всички линии на цена от 60 лв. Документите за нея ще са два – един за родителя и един за ученика.

Споделяне

Още от България