Софиянски се разбра с горублянци за спиране на протестите

Столичният кмет Стефан Софиянски и протестиращите граждани от квартал “Горубляне” се споразумяха до 10 май ремонтът на канализацията, заради който е разбита централната улица на квартала, да бъде завършен и колите да могат да преминават по “Самоковско шосе”.

След като протестиращите отказаха по-рано в неделя да отидат в общината, за да се срещнат със Софиянски, вечерта той дойде на място, за да разговаря с тях.

Жителите на “Горубляне” протестираха три дни с искане в квартала да бъде изградена канализация.

Споразумението, което беше огласено от председателя на инициативния комитет Елза Чернева, предвижда да бъде изготвен целият проект за канализация в квартала и да бъде представен до 15 май в Предприятието за управление на дейностите по околната среда, което трябва да одобри финансирането.

По-рано Софиянски прогнозира, че третият етап от изграждането на инфраструктурата би могъл да започне до края на годината, ако екоминистерството отпусне средства. От там все още не е преведена сумата от 600 хиляди лева, необходими за довършване на втория етап. Поради тази причина изпълнителят на проекта е спрял работата, обясни Софиянски.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?