Софиянски ще води и общинската листа на ССД в столицата

Стефан Софиянски, който преди два дни обяви, че ще се кандидатира наесен за трети кметски мандат, ще води и общинската листа на Съюза на свободните демократи в столицата. Това стана ясно на днешното общо събрание на клубовете на партията в София. По решение на политическия съвет на ССД, кандидатите за кметове в предстоящите избори ще са водачи на листите за общински съветници, уточни Диляна Грозданова.

На общото събрание стана ясно още, че свободните демократи ще направят предварителни избори за своите кандидати за общински съветници. В София те ще се проведат от 2 до 9 април. Избирателите ще посочват 60 имена от предложените кандидатури и листите ще се подредят според броя на получените гласове.

Днес Софиянски заяви, че след 2 месеца ще стане ясно дали неговата партия ще търси подкрепата и на други политически сили за кандидатурата му за кмет на София. "През май ще представим официално нашите кандидати не само за София, но и за другите градове. Тогава вече ще направим преглед на коалиционната политика, на възможностите за коалиране и ще можем да говорим и по тази тема", каза Софиянски.

Споделяне

Още от България