Соломон Паси: Най - естествената коалиция в следващия парламент би била между НСДВ, ОДС и ДПС

В НДК се провежда дебат "Царският фактор - "за" и "против", организиран от вестник "24 часа", Би Ти Ви и Центъра за либерални стратегии.

Соломон Паси прогнозира, че Движението на Симеон Втори ще вкара 150 депутати в парламента, съобщи Дарик радио. Той потвърди, че позицията му съвпада с тази на Стефан Софиянски и, че най - естественият съюзник на царя е ОДС, но прибави и ДПС.

Притеснен съм от социологическите анкети, показващи, че ДПС е на ръба на четирите процента. Ще се радвам да я прескочат, за да бъде техният електорат представен в парламента. Соломон Паси даде висока оценка на външната политика на ОДС като каза, че движението на Симеон Втори няма различие по отношение членството ни в НАТО и ЕС.

Ако СДС умее да прави добре някои неща, бъдете сигурни че ще може да ги продължи и в следващото правителство, добави Паси. Това ще стане обаче при положение, че ОДС пожелае. Абсолютно задължително ще е ОДС да промени отношението си към нас, уточни Паси и допълни, че най - компетентен по въпросите на коалиционната политика на царя е доцент Пламен Панайотов.

Политологът Евгени Дайнов изрази опасение от неяснотата на политическата програма на движението Симеон Втори, наличието на хора без опит в управлението в листите, както и наличието на хора от времето на хаоса.

Емил Кошлуков нарече стабилизиращ фактор участието на Симеон Втори в политиката. По думите му царят е възстановил мечтата на българите, изкарвайки нова ос в обществения дебат и е извел морала като основна теза, той е сменил риториката на политическата класа.

Споделяне

Още от България