Соломон Паси откри лунапарка "София ленд"

Министърът на външните работи Соломон Паси откри най-големия увеселителен комплекс на Балканите "София ленд" с духов оркестър и фанфари. На фона на операта "Травиата" от Верди, гостите и домакините на лунапарка изпиха по чаша вино. Събитието уважи и заместник-министъра на производствената дейност и депутат от Форца Италия Марио Валдучи.

В изгарждането на лунапарка са инвестирани около 34 милиона лева. Главен изпълнител на проекта е "Главболгарстрой". В увеселителния комплекс ще работят 600 служители, предимно студенти. Всички те са назначени с трудови договори. Всеки месец ще се организират безплатни посещения на деца-сираци. Инвалидите ще ползват безплатно атракциите на парка. Хората в неравностойно положение ще могат да ползват адаптирани асансьори, тоалетни и специални места в киносалоните. За сигурността на посетителите се грижат 36 видеокамери и 40 души охрана. Освен тях "София ленд" разполага със СОТ и датчици.

При утрешното откриване на "София ленд" за граждани, дует Каризма ще се превъплатят в Ромео и Жулиета, съобщи изпълнителният директор на лунапарка Венцислав Бояджиев на БТА.

"София ленд" ще работи до 23 часа.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?