Соломон Паси откри лунапарка "София ленд"

Министърът на външните работи Соломон Паси откри най-големия увеселителен комплекс на Балканите "София ленд" с духов оркестър и фанфари. На фона на операта "Травиата" от Верди, гостите и домакините на лунапарка изпиха по чаша вино. Събитието уважи и заместник-министъра на производствената дейност и депутат от Форца Италия Марио Валдучи.

В изгарждането на лунапарка са инвестирани около 34 милиона лева. Главен изпълнител на проекта е "Главболгарстрой". В увеселителния комплекс ще работят 600 служители, предимно студенти. Всички те са назначени с трудови договори. Всеки месец ще се организират безплатни посещения на деца-сираци. Инвалидите ще ползват безплатно атракциите на парка. Хората в неравностойно положение ще могат да ползват адаптирани асансьори, тоалетни и специални места в киносалоните. За сигурността на посетителите се грижат 36 видеокамери и 40 души охрана. Освен тях "София ленд" разполага със СОТ и датчици.

При утрешното откриване на "София ленд" за граждани, дует Каризма ще се превъплатят в Ромео и Жулиета, съобщи изпълнителният директор на лунапарка Венцислав Бояджиев на БТА.

"София ленд" ще работи до 23 часа.

Споделяне
Още от България