Спасеният пациент с мозъчен тумор беше изписан от болница "Св. Иван Рилски"

Спасеният пациент с мозъчен тумор беше изписан от болница "Св. Иван Рилски"

41-годишният пациент, който беше спасен след изключително тежка и рискована операция на мозъчен тумор с тегло над 1 кг. в Клиниката по неврохирургия на болница "Св. Иван Рилски", в сряда беше изписан от болницата.

От утре той започва активна 20-дневна рехабилитация в специализирано здравно заведение.

"Искам да благодаря на всички хора, които се отзоваха на нашия зов за помощ. Благодарение на дарените от тях средства, сега можем да си позволим наистина качествена рехабилитация. Лекарите са оптимисти, че с много воля и постоянство Божидар отново ще бъде на крака", разказа при изписването неговият брат Кирил Етрополски.

Майката на Божидар пък използва случая да благодари на всички лекари, медицински сестри и санитари в Клиниката по неврохирургия на болницата. "Страхотно се грижеха за нас. Идваха да го проверяват на няколко часа, дори и през нощта. За цялото време, което прекарахме в болницата, само веднъж ми се е наложило да използвам звънеца, за да повикам персонала", разказа тя.

Въпреки че пациентът постепенно се възстановява, процесът ще бъде дълъг. През това време семейството му ще има нужда от помощ, тъй като той и съпругата му са с увреждания.

Семейството набира средства за да посрещне ежедневните си разходи, както и грижите за 7-годишния си син, който тази година е първокласник.

Всеки, който има желание, може да им помогне да си стъпят на краката. Дарителската сметка на Божидар е:

Дарителска банкова сметка в ООБ: Божидар Етрополски
BG16 UBBS 8448 4010 5014 13BIC / SWIFT: UBBSBGSF 

Споделяне

Още по темата

Още от България