Спекуланти продават безплатните билети за прощаването с Джако

Вече са избрани имената на 8 500 фенове на Майкъл Джексън, които ще получат по два безплатни билета за прощалната церемония с внезапно починалата поп икона, предават световните агенции в понеделник.

Над 1.6 млн. почитатели на Краля на попа се бяха регистрирали в онлайн томболата за достъп до службата в памет на певеца, организирана за вторник в лосанджелиския “Стейпъл сентър“. На случаен принцип бяха изтеглени 8 500 имена, които ще получат по два билета за церемонията.

Щастливците, които ще кажат сбогом на своя идол, са известени в неделя, че на следващия ден ще получат на електронните си пощи инструкции къде и как могат да получат своите билети, които ще са със специални защити срещу фалшифициране и дублиране.

Спекуланти обаче вече се възползваха от безплатните билети и пуснаха част от тях за търговия в интернет, като в eBay цената им тръгна от 200 долара и стигна 500 долара. Тези действия бяха осъдени от властите на Лос Анджелис. Градската полиция призова почитателите на Майкъл Джексън, които не са успели да се сдобият с ценните билети за службата, да останат по домовете и да проследят директното предаване по телевизията на церемонията, вместо да се тълпят пред “Стейпъл сентър“

Около 11 хил. от феновете на Джако ще присъстват на самата церемония на живо, останалите 6 500 почитатели ще могат да проследят на огромни екрани директното предаване на службата. Тя ще е почтителна, в никакъв случай няма да бъде превърната в шоу, заяви говорител на семейство Джаксън.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?