Спортната министърка: Старая се да бъда много прозрачна и абсолютно доблестна

Мариана Георгиева

Държавата има воля да реши въпроса със стадион "Българска армия" и спортните бази "Къро" и "Червено знаме", съобщиха от пресцентъра на министерството на младежта и спорта.

Министър проф. Мариана Георгиева в четвъртък се срещна с ръководството на ЦСКА, като пое ангажимент за ремонтиране на спортните бази "Къро" и "Червено знаме", след което те да бъдат дадени на лицензираните спортни клубове.

"Стадион "Българска армия" ще бъде даден на ПФК ЦСКА, но съгласно закона", заяви още Георгиева.

През март 2012 г. с решение на Министерския съвет стадион "Българска армия" и базата в Панчарево се дават за ползване на ПФК ЦСКА. Натрупани са обаче 1 600 000 лева задължения при тези обекти от предишно 10-годишно ползване, които според договора е трябвало още през първата година на отдаването да се признаят като инвестиционна програма.

През 2013 г. две последователни комисии констатират, че не са направени никакви инвестиции на обектите, като междувременно са натрупани нови задължения.

"Там има утежнения, които ми пречат проблемът да бъде решен с един подпис. Днес не искайте от мен да нося отговорност за нещо, което се е случило преди 30 години. Ще се срещаме, докато решим всички въпроси. Готова съм на всякакви битки в политиката като министър на младежта и спорта, но съм длъжна да го правя според законите в Република България. Ще се боря за спорта, но според законите", каза Георгиева.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази мнение, че предишните правителства нищо не са направили, но се надява това правителство да намери решението за базите на ЦСКА. На срещата присъства и старши треньорът на волейболния мъжки отбор на ЦСКА Александър Попов, който каза, че "червените" вече са на ръба на оцеляването.

 

Maриана Георгиева, цитирана от OFFnews – едно към едно:

 

"Във вашето писмо, където адресат съм и аз, вие разтревожени искате срещата следващата седмица, но моята програма следващата седмица е парцелирана, така да се каже, доволно отдавна и понеже въпросите не са от вчера и понеже са сериозни, реших, че по-малкото зло или по-малката некоректност е да ви поканя днес да се случи тази наша среща, вместо да я отложа за след 25–и".

 

"И понеже вие сте, как да кажа, всеки път сте на stand by и сте рицари на тема футбол и спорт, хеле пък на терена Левски-ЦСКА, дори когато си говорим за портиерката на някой от стадионите".

 

"Още по-доблестно ще бъде – когато най-напред в МС кабинетът говореше по горещия проблем "Българска армия“ и вече наболелият във времето да се реши де юре този проблем, ми извадиха архив назад във времето на целия преход, който нагнетява проблема на ЦСКА, и ми казаха: г-жо министър, ще ви дадем архива да видите как е станало при "Герена" и да ви е по-лесно да си свършите работите“.

 

"Аз се старая всеки ден да бъда много прозрачна и абсолютно доблестна, смятам, че имам шанс, че някаква доволна степен успявам да държа такава линия на прозрачност и доблестност. Нямам различен режим към ЦСКА, "Левски", различните клубове.“

"Аз съм готова, като вече привикана от писмото отворено и предизвестена, готова съм, ако на вас ви харесва, първо аз да си кажа каквото мисля".

 

"Не знам как е станало преди 30 г., че едни от нас имаме банки, а други нямаме и заплата“.

 

"Искам да ви кажа, че съм в пълно съзнание за високия адреналин на темата футбол, защото той и мене ме обзема от време на време. Адреналинът ме е хващал много яко още отпреди 94-а, от дете, откакто се помня и мене ме хваща адреналинът и ме докосва на тема футбол“.

 

"Моля да ме чувате във всяка дума, за да не стоите във вашата обида, докато решим въпроса и докато взаимно се почувстваме в комфорт. Аз също не съм в комфорт в това напрежение и в тази обида, която е помпана в годините и сега аз я консумирам.“

"Моля ви много мъжки да слушате и онова, което ви взривява, защото то мен не ме взривява, но мене ме притиска и затова е луфтът в разбирателството ни.“

"Аз трябва да съм тази, дето да върви по бръснача и да пали свещи, защото законът е навсякъде около мен, а над мен е капакът на налягането на феновете.“

Споделяне

Още от България