Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

"Среща на върха" на световния Клуб на главните готвачи

0 коментара

Руският президент Владимир Путин си мисли, че живее във филм на Джеймс Бонд и гледа на себе си като на герой, изложен на постоянна заплаха. Ето защо той прибягва до дегустатори, които проверяват заедно с главния му готвач дали в храната му няма отрова, пише британскиат в. "Дейли телеграф", цитиран в четвъртък от БТА.

Клюката за Путин дойде от Жил Брагар, основателят на елитния клуб на главните готвачи на световните лидери, които приготвят блюдата на кралски особи и на държавни и правителствени ръководители. Клубът на главните готвачи проведе поредните си "срещи на върха" в Париж в неделя, а преди това и в Берлин.

Във вторник готвачите бяха приети и от френския президент Франсоа Оланд в Елисейския дворец, а преди това в Берлин ги посрещна и германската канцлерка Ангела Меркел.

Освен дегустаторите на блюдата на Путин, в Кремъл има и лекар, който проверява заедно с главния готвач всяка чиния, предназначена за президента. Може би тази мания е остатък от комунизма, пише вестникът.

Подобна мания за проверка на ястията е имал и бивш американски президент по време на визита в Лондон, допълва Франс прес. Става дума за Джордж Буш - без да се посочва дали баща или син, който бил следван непрестанно от двама агенти от ФБР, които опитвали и анализирали храната.

Маниите на световните лидери за храните излизат наяве именно на срещите на върха на техните главни готвачи, пише вестникът. За Джордж Буш-старши е известно, че не яде броколи. Барак Обама не обича червеното цвекло. Предишният френски президент Никола Саркози е бил маниак на шоколада, но е прогонил сиренето от Елисейския дворец, но новият президент Франсоа

Оланд го върнал. Той обаче изгонил артишока, който го отвращавал, стана още ясно от срещата на водещите кулинарни експерти, предаде Франс прес, като се позовава на разкритията на главния президентски готвач Бернар Восион. Той има 40-годишен стаж във френското президенство и е готвил ястията на шестима френски президенти.

В ООН главният готвач Дарил Шембек след дълги опити да се нагоди към кулинарните вкусове на всички народи, е започнал да готви семпли блюда като агнешко с тиквички, ястия от зеленчуци, зелени салати и плодови десерти.

На срещата на върха на главните готвачи бяха разкрити и някои кулинарни възражения на важните персони. Желязната дама Маргарет Тачър след години признала пред бившия си главен готвач, че приготвя много вкусно месо, но че ястията му ѝ излизали много скъпо. Неотдавна пък Кейт Мидълтън, младата съпруга на принц Уилям, настояла да се промени рецептата за сос, за да стане той по-лек.

Клубът на главните готвачи на лидерите и монарсите е създаден през 1977 г. и обединява общо 25 главни готвачи. Тази година той отпразнува 35-годишно съществуване. Всяка година срещата му на върха е в различни градове. Тази година на парижкия етап от срещата беше поднесено агнешко от департамента Корез, където беше депутат Франсоа Оланд. Тортата пък беше шоколадова с лешников сладолед и във формата на една от гайките на Айфеловата кула.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.