Стабилизират се тежко ранените при петъчната катастрофа край ГКПП "Лесово"

Пострадалите при инцидента се стабилизират, сн. БГНЕС

Стабилизира се състоянието на пострадалите тежко при катастрофата на камион и микробус в петък край ГКПП "Лесово", при която загинаха трима мъже, а 11 жени бяха ранени. Две от тежко контузените жени бяха транспортирани с правителствения самолет "Спартан" до столичната болница "Пирогов", останалите девет бяха настанени в ямболската болница.

Настанените в София пациентки са стабилизирани, продължава лчението и постоянния контрол на състоянието им.

На две от приетите в ямболската болница жени са извършени кръвопреливания, опасността за живота им е преминала. Родителите на едната 17-годишна пациентка са дали съгласието си утре да бъде оперирана в ортопедичното отделение. Очаква се и другата пациентка да вземе решение къде да бъде лекувана. Други четири жени са на лечение в отделението по ортопедия, а три - в хирургичното отделение, съобщи за БТА заместник-директорът на здравното заведение д-р Валентин Вълчев.

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 51-годишния молдовски шофьор на тира с украинска регистрация, в който се блъсна пътническият микробус. Той е задържан за 72 часа.

Споделяне

Още от България