Стачка в Ер Франс може да доведе до отмяна на полети през уикенда

Стачка в Ер Франс  може да доведе  до отмяна на полети през уикенда
Синдикални и професионални организации на летателния персонал призоваха за тридневна стачка на стюардесите и стюардите от авиокомпания Ер Франс (Air France) от утре до 20 март заради плановете за създаване на филиал, застрашаващи работните места и условията на труд, съобщиха в електронните си издания вестниците. "Фигаро" и "Паризиен".
 
По-късно днес ще стане ясно колко полета ще бъдат отменени. Авиокомпанията предупреждава на сайта си, че за да бъде осигурен максимален брой полети с намален състав на екипажа, ще бъде принудена да ограничи броя на пътниците на борда.
 
Всеки ще бъде информиран лично чрез есемес или по имейл за евентуални промени на пътуването, но клиентите трябва да следят и информацията за полетите в реално време, преди да отидат на летището. 
 
Предишната стачка миналото лято принуди авиокомпанията да отмени 1400 полета за една седмица (до 20 на сто на ден), което причини загуби за 90 милиона евро, припомня "Паризиен". Сега 13 500 служители от летателния персонал са призовани да стачкуват. 
Споделяне

Още от Свят