Столичната община глоби 322 софиянци за непочистен сняг и висулки

Снимка: БГНЕС

Столичната община е глобила 322-ма столични с по 10 лева в понеделник заради непочистени от сняг тротоари и ледени висулки по сградите в понеделник. Отделно са наложени и пет акта на отказали да платят глобите, съобщиха от Столичният инспекторат.

Инспекторите са установили най-много нарушения в районите “Триадица”, “Средец”, “Възраждане”, “Лозенец” и “Красно село”.

 

Според общинската наредба за чистотата столичани са задължени да почистват снега от тротоарите и ледените висулки от покривите на сградите, в които живеят. Същото задължение имат и фирмите за прилежащите територии пред офисите и магазините.

 

Санкциите предвидени в наредбата са глоба на място по квитанция от 10 до 50 лв. Инспекторите налагат основно глоба от десет лева, защото целта е не да се глобяват хората и фирмите, а да се научат да изпълняват задълженията си, нееднократно е заявявала Веска Георгиева, началник на Столичния инспекторат.

 

Ако не искат да си платят глобата, тогава на нарушителите се съставя акт за установяване на административно нарушение, като санкцията по него е от 150 лв. до 500 лв.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?