Столичният кмет е против поскъпването на парното

БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се обяви против увеличението на цената на парното. “Категорично ще се противопоставя на каквото и да е увеличение”, заяви тя по Нова телевизия в петък.

Според Фандъкова не може с лека ръка да се говори за увеличение с 10 или 30%, тъй като около 1 милион души се отопляват по този начин и нямат друга алтернатива.

Столичният кмет ще иска среща с новия председател на ДКЕВР и с новия министър на икономиката и енергетиката, за да коментират заедно въпроса за поскъпването на парното.

Изграждането на приюти за бездомните кучета е една от най-добрите мерки за решаване на този проблем, смята Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че проблемът е обсъден с новия министър на земеделието в четвъртък.

Планира се до края на юни да бъде готова нова наредба за изграждането на приюти, които да не са толкова скъпи, колкото, ако се изграждат по сегашните нормативи, посочи столичният кмет.

Фандъкова поиска от “Атака” да се извинят на служителите в общината, които са били стресирани от нахлуването на лидера на партията Волен Сидеров в кабинета ѝ. “Това поведение не трябва да се толерира. Агресията се отразява на цялото общество”, каза Фандъкова.

На въпрос ще се сработи ли с новата власт столичният кмет отговори, че е диалогичен човек и се надява правителството да не обръща гръб на 2 милиона души, които живеят в София.

Споделяне

Още от България