Стотици отдадоха почит пред загиналия пилот майор Георги Анастасов

Майор Георги Анастасов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се поклони пред тленните останки на майор Георги Анастасов.

Стотици военнослужещи и граждани се събраха пред ритуалната зала на Централните гробища в Ямбол, за да отдадат последна почит пред загиналия пилот.

"Отиде си подготвен летец и истински човек, който се открояваше със силата на своя дух, всеотдайност, неизчерпаема енергия и оптимизъм. Ще помним майор Георги Анастасов като отговорен, принципен и подготвен офицер, който беше отдаден на професията си", се казва в съболезнователното писмо от министър Красимир Каракачанов.

"Днес е ден на тежка загуба, защото се прощаваме с нашия боен другар пилот първи клас майор Георги Анастасов. Той превърна мечтата си в съдба, а съдбата си в дълг да защитава България. Майор Анастасов жертва живота си, за да спаси своите колеги", каза в траурното си слово командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Десетки съболезнователни телеграми и венци бяха изпратени от президента на Република България, от министър-председателя, от представители на държавната и местната власти, от видовете въоръжени сили и военни формирования на Българската армия.

Майор Георги Анастасов загина на 9 юни при инцидент с хеликоптер "Пантер" по време на тактическото учение "Черно море - 2017".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?