Стотици си взеха последно сбогом с Андрей Баташов

Стотици приятели, колеги и почитатели изпратиха във вторник актьорът Андрей Баташов, който почина преди ден след тежко боледуване. На поклонението в Народния театър в София, пред който от сутринта се извиваше дълга опашка от хора, звучаха песни на Владимир Висоцки, а до затворения бял ковчег - с портрет на Баташов над него - бяха майката му и съпругата му.

"Не мога да казвам думи за такива случаи, но ще ви разкажа за една от ролите на Андрей Баташов - на Деметрий от "Сън в лятна нощ", каза на церемонията директорът на театъра Павел Васев.

"Това беше роля на човек, който излъчва любов и най-благородни чувства. Такъв беше Андрей и в живота - в последната си роля на човек, който излъчва обич и любов. Такъв ще го запомним ние, колегите му от Народния театър", посочи Васев.

"Хубаво е, че има толкова много хора, но си мисля дали бяхме достатъчно до Андрей, когато повече имаше нужда, отколкото сега," сподели актрисата Теодора Духовникова.

"Истинска, голяма звезда“ нарече покойния си колега заместник-председателят на Съюза на артистите Валентин Танев.

"Андрей имаше такава харизма, с която много малко хора са дарени," добави Танев. По думите му духът на актьора е много крехък и много лесно може да бъде прекършен.

Опелото бе по-късно през деня в черквата "Св. Седмочисленици“ в тесен семеен кръг.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?