Странни карамболи в областните полицейски дирекции

Серия от рокади на шевове на Областни дирецции на полицията (ОДП) предприе министърът на вътрешните работи Румен Петков в понеделник, когато прие оставката на директора на ОДП-София Стоян Стоянов.

Стоянов подаде рапорта си за напускане в петък, няколко часа след като Петков го критикува пред столичен ежедневник и заяви, че ще му потърси най-строга отговорнст, задето е спестил ценна информация. По думите на министъра Стоянов не му е докладвал, че в кръчмата в Сливница, откъдето изчезна хърватинът Иван Може, е имало полицай. Това не било съобщено и на главния секретар на силовото министерство Илия Илиев, както и на Валентин Петров, шеф на Главна дирекция на полицията.

За директор на ОДП-София е назначен Тодор Илиев, досегашен ръководител на пернишката полиция. Той е работил на различни длъжности в националните служби “Сигурност” и “Борба с организираната престъпност”.

На негово място в миньорския град отива шефът на ОДП-Кърджали Димитър Шереметев. За него от МВР уточняват, че  има 20 години стаж в системата и е преминал през всички нива от районен инспектор до директор на областната дирекция.

Служителите на реда в Кърджали временно ще се ръководят от  Стефан Ангелов, който досега е бил началник група в местното звено за борба с организираната престъпност.

Рокадите на полицейските началници не са мотивирани официално.

Споделяне

Още от България