Строежът на софийското Околовръстно тръгва на 15 май

Търг за избор на изпълнител за строителство на Софийския околовръстен път, южна дъга, участък "Симеоновско шосе", обяви Изпълнителна агенция “Пътища”, съобщиха в петък от ведомството.

Така след множество интензивни разговори по въпроса със строежа на Южната дъга с министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов и с ръководството на агенция “Пътища”, инициирани от столичния кмет Бойко Борисов, процедурата е обявена.

Необходимата документация за участие в търга може да се получи до 24 март в сградата на ИА "Пътища" в София. Срокът за подаване на офертите или заявленията за участие е 3 април.

Предвижда се строително-монтажните работи да започнат на 15 май, като проектът трябва да бъде завършен в рамките на 20 месеца.

Отсечката е с дължина 4.7 км и включва изграждането на пътните възли на Околовръстното шосе с "Драгалевско" и "Симеоновско шосе", реконструкция на засягащата се от бъдещото строителство съществуваща инфраструктура и др. Средствата за строежа на обекта са от бюджета на ИА "Пътища", припомниха от ведомството.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?