Студенти окупираха сградата на общината в Благоевград

снимка БГНЕС

Протест заради убийството на 19-годишно момиче прерасна в студентска окупация на сградата на общината в Благоевград, съобщи бТВ. Гражданското недоволство бе посветено на трагичния инцидент с първокурсничката Фатиме, която бе блъсната от камион на пешеходната пътека пред сградата на общината. Сградата на университета в града е зад кметството.

Протестиращите студенти влязоха в сряда сутринта в общината и блокираха вратите. Те обявиха, че няма да пускат хора да влизат или излизат от сградата. Кметът Атанас Камбитов слезе при тях, за да разговарят. Той обясни, че кръгово кръстовище на това място не може да се изгради, но се съгласи, че може да се сложи светофарна уредба.

Камбитов обеща още, че ще бъде сложена и шумяща маркировка, но напомни, че преди всичко “трябва да спазваме правилата на движение”.

Студентите настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития. Те настояват срещу всяко общежитие да има пешеходна пътека, защото там живеят 800 студенти. В района се паркира неправилно, кара се с висока скорост, а студентите трябва да вървят по пътното платно, оплакват се те, цитирани от бТВ.

Протест заради пътен инцидент предстои и в Бургас. В града приятели и познати на 33-годишен колоездач, прегазен в Приморско, ще се съберат пред Съдебната палата.

Споделяне

Още от България