Сугарев не е наклеветил Алексей Петров, реши съдът

Софийския районен съд оправда Едвин Сугарев по делото за клевета, заведено от бившата барета Алексей Петров. Бившият служител на отряда за борба с тероризма бе осъден да заплати 1000 лева за съдебните разноски, направени от Сугарев по делото.

Бившата барета започна дело срещу Сугарев заради интервю във в. "Труд" от 5 декември 2002 г. В интервюто Сугарев заявява, че бившият шеф на клона на Първа частна банка в град Левски Георги Цветанов "е бил рекетиран и ограбен от Алексей Петров, бившият шеф на баретите. Вместо да се вземе отношение по жалбата на Цветанов, без тя да се проверява, му е било заведено дело за набедяване и той е лежал няколко месеца в ареста."

В тъжбата си до съда Петров обяснява, че твърденията на Сугарев са неверни и накърнявали личното му достойнство, честта и репутацията му на бивш служител на МВР в Специализиран отряд за борба с тероризма и настоящ член на ръководството на различни обществени и спортни организации, сред които УС на ОСК "Левски", икономически консултант на различни фирми с национално значение и т.н.

Съдията Мирослава Тодорова отхвърли като неоснователен гражданския иск на Алексей Петров в размер на 30 000 лева.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?