Супермаркетите "Теско" ограничиха онлайн пазаруването

Супермаркетите "Теско" ограничиха онлайн пазаруването

Най-голямата верига супермаркети във Великобритания "Теско" (Tesco) ще ограничи броя на стоките, които клиентите могат да си поръчват от онлайн магазина на компанията до 80 в периода на извънредното положение заради коронавируса, съобщиха британски меди в петък.

Причината за това е решение е ускоряване на доставките за уязвимите домакинства и увеличаването на броя на обслужени потребители.

Обичайните онлайн поръчки на компанията до преди кризата с ограничителните мерки срещу коронавируса са били 60 броя продукти, но вече притеснени клиенти заявяват и над сто стоки.

Въведеният лимит от 80 броя е за да може да се подсигурят доставките за нуждите на всеки клиенти, а и това е в рамките на нормалното седмично пазаруване.

Компанията също така призовава клиентите си, които могат да отидат безопасно до магазините, да пазаруват по стандартния начин, за да може вановете на компанията да обслужват по-уязвимите хора, които не е препоръчително да излизат от къщи.

Междувременно веригата предприе рекламна кампания в телевизии и социални медии, в която обяснява предприетите мерки за спазване на дистанции в магазините ѝ. Тя също така насърчава дошлите на място клиенти да плащат покупките си с банкова карта.

Споделяне

Още от Бизнес