Свързаният с Митьо Очите общинар Бенчо Бенчев вече е с две обвинения

Наложената му е парична гаранция от 50 000 лева

Свързаният с Митьо Очите общинар Бенчо Бенчев вече е с две обвинения

Свързаният с Димитър Желязков общински съветник от групата на БСП Бенчо Бенчев получи обвинения за укривателство и за държане на боеприпаси. Наложена му е мярка за неотклонение гаранция от 50 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Бургас.

Бенчев дойде в Окръжната следствена служба в морския град около 8:45 часа, придружаван от адвоката си Иво Найденов. Той трябваше да се яви още вчера, но ангажимент на защитата му отложи явяването.

Пред журналисти Бенчо Бенчев каза, че не се чувства виновен, не приема обвиненията и по никакъв начин не се е опитвал да укрива Димитър Желязков. Попадането им в един хотел било "нелепа случайност".

Бизнесменът и общински съветник Бенчо Бенчев беше сред арестуваните при акцията по задържането на Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул. На негово име бившият депутат от ДПС Несрин Узун беше резервирал три стаи в хотела, в който бяха задържани заедно с Желязков.  

Прокуратурата отдели материалите срещу Бенчев от тези срещу групата на Митьо Очите, обвинена за рекет и изнудване по Черноморието. По думите на Несрин Узун, общинският съветник от гражданската квота на БСП е пострадал заради добрината си.

Междувременно лидерът на АБВ Румен Петков каза пред бТВ, че полицаите, които през 2007 г. са задържали Димитър Желязков и Будимир Куйович, са били уволнени от системата две години по-късно по време на първото правителство на ГЕРБ. През 2007 г. Румен Петков беше вътрешен министър в управлението на тройната коалиция на БСП, НДСВ и ДПС.

По този начин беше даден знак, че посегналите на Митьо Очите и Будимир Куйович са вън от системата, коментира Румен Петков. Той напомни, че през 2007 г., когато са задържани Митьо Очите и групата му, всичките 17 души са били осъдени. Това беше една от най-успешните акции с достатъчно силни доказателства, каза Петков. По думите му след това много години никой не се е занимавал с Димитър Желязков.

Румен Петков каза, че не познава задържания заедно с Митьо Очите общински съветник от БСП Бенчо Бенчев. Според него от БСП трябва да обяснят защо такъв човек е бил подкрепен от тях и защо е бил избран за зам.-председател на общинския съвет.

Споделяне

Още от България