Свидетел твърди, че подсъдим по делото срещу Баретата продавал дрога от затвора

Анонимен свидетел по делото срещу Златомир Иванов – Златко Баретата и още двадесет души твърди, че един от подсъдимите се е занимавал с наркоразпространение, докато е бил в затвора.

В показанията си свидетелят твърди, че е контактувал и зареждал групата на Златомир Иванов с хероин за няколко месеца през 2006 г. Той говори и за част на структурата на организацията и твърди, че са плащани между 5-8 хиляди лева седмично на служители на МВР. Твърди, че е имал срещи с Баретата и Мартин Станков – Рашо, който се издирва и според обвинителния акт е вторият човек в групата, на които двамата му обяснили, че не бива да зарежда дилъри, които са извън структурата.

В същото време свидетелят споменава един от подсъдимите по прякор. Става въпрос за Петър Йорданов – Пешо Змея, за когото по делото са приложени материали, че от 2005 до 2008 г. е бил в затвора в Казичене. Анонимният свидетел обаче твърди, че Пешо Змея е участвал в разпространението на наркотици в трети район (районите на наркоразпространение отговарят на полицейските управления – бел. ред.) по същото време, в което той е контактувал с групата.

Приложените справки в кориците на делото обаче сочат, че Петър Йорданов не е напускал Казичене и не е работил на външни обекти, каквато практика има за изтърпяващите наказания в затворническото общежитие.

Баретата и останалите 20 души са обвинение в наркоразпространение. На сочения за лидер на групата е повдигнато обвинение и за убийството на Румен Стефанов – Алф. До момента по делото показания са дали предимно прокурорските свидетели.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?