Такса обаждане и секундно отчитане на разговорите въвежда от април БТК

НДСВ и ДПС няма да отпуснат зам.министерски кресла на Новото време, потвърдиха неофициално членове на ръководствата на двете партии. Мераците за власт на нововремци вече са се насочили извън правителството. Сега хората на Кошлуков лансират Ралица Агайн за зам.шеф на Комисията за финансов надзор, в която от година време е овакантено мястото на ресорния за застрахователния бранш.

Член на партия Новото време заяви, че е крайно време да се заеме овакантеното място на Румен Гълъбинов. От жълтото ръководство пък признаха, че още като депутат от НДСВ Ралица Агайн е била спрягана за този пост, а царската парламентарна група е била консолидирана около нейната кандидатура.

Засега обаче консултациите се бавят умишлено, за да се обсъдят в пакет с другите вакантни постове, които стоят празни от месеци - за омбудсман, шеф на НОИ и Сметната палата, както и членовете на антидискриминационната комисия. Подкрепата за Агайн ще зависи от договорките и за тези постове, които до момента НДСВ и ДПС не можаха да поделят помежду си, а сега ще трябва да преговарят в пакет и с нововремци.

Самата Агайн заяви за Mediapool, че засега не е решила дали ще приеме и отрече да са водени конкретни разговори. От предложението, което ще получа, зависи дали ще приема, каза тя.

Споделяне

Още от България