Томислав Дончев: Няма разделение в ГЕРБ по темата за бойната авиация

Няма разделение в ГЕРБ по темата за модернизацията на бойната авиация, увери вицепремиерът Томислав Дончев по повод съжденията на президента Румен Радев за противоречия между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и втория човек в партията Цветан Цветанов.

Конфликтът между президента и ГЕРБ е заради създаването на временна парламентарна комисия, която да провери процедурата по избор на нов изтребител за армията. Радев се почувства лично засегнат, тъй като Цветанов напомни, че той е имал отношение към процедурата първо като командир на ВВС, после като президент, оказвайки давление на служебното правителство. Радев окачестви комисията като "трибунал" за политическа разправа от страна на парламента, но пък оцени държавническото поведение на премиера Борисов, който преди ден проведе помирителна среща с държавния глава.

Не е хубаво политиците да коментират конкретни марки самолети, това създава впечатление, че изборът е предимно политически, а той трябва да бъде на експертите, каза Дончев пред репортери във вторник.

"Думичката "разкол", "разцепление" в ГЕРБ се върти сигурно от 2011-а или 2012-а година. Съдейки, по консолидацията на партията и резултатите от изборите, такова нещо няма", заключи Томислав Дончев.

"Имаме по-сериозни теми и разговори. Не ме вкарвайте в тази политическа интрига, доколкото тя съществува", допълни той.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?