Тръгна новият график за електромерите в Западна България

Тръгна новият график за електромерите в Западна България
От петък започва новият график за отчитане на електромерите в Западна България. Той предвижда засичането на уредите да става през целия месеца, а не както досега – само в рамките на десет дни в края на изтичащия и началото на новия месец.

Това може да доведе до еднократно различие в обичайния размер на месечната сума за ток, което ще се отрази в априлската сметка. Така някои потребители ще получат по-високи, а други - по-ниски фактура заради промяната в периода на отчитане, предупредиха от CEZ Електро, управляваща електроснабдяването в столицата, София-област и Пленеско

От май обаче всеки клиент ще има индивидуален график, както за отчитането на консумацията, така и за заплащането на сметки. Целта е хем да се избягва ударно засичане, в което участват и служители на фирмата, които изпълняват други дейности, и да се предотвратяват евентуални грешки, хем да не се трупат опашки по касите.

Както и досега потребителите ще могат да виждат в известията за сметките си периодът на отчитане на консумацията и срокът за заплащането ѝ. Запазва се десетдневният срок, в който безлихвено могат да се плащат сметките.

Във връзка с промяната на графика  на отчитане на електромерите CEZ Електро разработи възможността на сайта на компанията потребителят вече да може да проверява не само дължимата сума за месечната консумация. Сега с въвеждането на абонатния номер ще излизат и данни за потребените киловати, срокът за отчитане на електромерите и периодът за плащане.

Споделяне

Още от Бизнес