Тръмп и Байдън агитираха в колебаещия се щат Флорида

Тръмп и Байдън агитираха в колебаещия се щат Флорида

Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън събраха свои привърженици във Флорида, който се очаква да бъде един от най-оспорваните щати на президентските избори на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора, много от които без маски, се тълпяха на проявата на открито в Тампа, за да чуят как Тръмп се подиграва на бившия вицепрезидент.

"Можете ли да си представите да загубя от този? Можете ли да си представите", попита Тръмп и добави, че е уверен в победата си.

"След пет дни ще спечелим Флорида, ще спечелим още четири години", каза Тръмп, който носеше шапка с надпис "Да направим Америка отново велика", предаде Франс прес.

Той изрази задоволство от обявеното часове по-рано увеличаване на Брутния вътрешен продукт през третото тримесечие с 33,1 процента. "Никоя страна няма такива резултати", каза той и обеща през 2021 г. да бъдат счупени всички рекорди.

Колкото и да е впечатляващ обаче, този ръст идва след също толкова историческото свиване на икономиката през пролетта с 31,4 процента, отбеляза АФП.

Байдън организира митинг в колеж на север от Маями, където присъстващите останаха по колите си, за да избегнат евентуално заразяване с коронавируса.

Той обвини президента, че се е предал в борбата с коронавируса. "Отказът на правителството на Тръмп да признае реалността, когато близо 1000 американци умират всеки ден, е обида за всеки, страдащ и за всяко семейство, загубило близък", заяви бившият вицепрезидент.

Той разкритикува опонента си републиканец колко малко федерални данъци плаща. По данни на в. "Ню Йорк таймс" Тръмп е платил само 750 долара данък върху доходите си през 2016 и 2017 г. и не е платил никакви данъци през 10 от предходните 15 години. "Защо трябва пожарникар, сестра или учител да плащат по-висока данъчна ставка от супербогатите? Защо трябва да плащате повече данъци от Доналд Тръмп?", попита той.

Според социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос 49 процента от имащите право да гласуват във Флорида ще предпочетат Байдън, а 47 процента - Тръмп.

Споделяне

Още от Свят