Тръмп призова света да спре с политическата коректност

Светът да спре да бъде "политически коректен" по въпросите на сигурността призова президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя след като предишната вечер при поредна за последните три месеца терористична атака в британската столица Лондон загинаха седем души, а 48 бяха ранени, предаде агенция Ройтерс.

"Необходимо е да престанем да бъдем политически коректни, трябва да се заемем с организирането на сигурността на нашите граждани. Ако не станем по-умни, всичко само ще става по-лошо", написа Тръмп в Туитър.

В поста си той също така явно критикува кмета на Лондон Садик Хан, който след атентата призова хората да не се тревожат от засиленото полицейско присъствие по улиците на града.

"Най-малко 7 убити и 48 ранени и кметът на Лондон казва, че "няма причина да бъдем обезпокоени!", написа Тръмп.


Миналата година Хан стана първият мюсюлманин, избран за кмет на голяма западна столица.

Ръководеното от него кметство излезе с комюнике по повод думите на американският прецзидент, в което се посочва, че Хан има "по-важна работа" от това да отговаря на "зле информирания" туит на Тръмп, който го обвини, че не взема на сериозно терористичната заплаха, предаде Франс прес. В Становището се посочва, че Тръмп е извадил произволно от контекста призива на Сидик Хан към лондончани да не се безпокоят от засиленото полицейско присъствие в столицата.

Тръмп вече предложи на Великобритания помощ след атаката в събота вечерта, но не пропусна да промотира своите противоречиви ограничения за пътуване като високо ниво за сигурност на американците.

"От каквато и помощ да има нужда Лондон и Обединеното кралство, ние ще я осигурил. Ние сме с вас. Бог да благослови!", написа Тръмп.

Той говори с британския премиер Тереза Мей, за да ѝ предложи "пълната подкрепа" на Вашингтон в разследването на инцидента и изправянето на виновниците за него пред съда.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?