Тръмп ще модернизира системите на ЦРУ

Тръмп ще модернизира системите на ЦРУ
Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че системите на Централното разузнавателно управление са остарели и трябва да бъдат модернизирани, заяви неговият говорител.
 
"Президентът е много обезпокоен от публикуването на секретни информации, което отслабва националната ни сигурност", каза Шон Спайсър в отговор на въпроси за новите разкрития на Уикилийкс. 
 
"Той смята, че системите на ЦРУ трябва да бъдат модернизирани", добави говорителят.
Разкритията на Уикилийкс ще бъдат обсъждани на среща на президента с директора на ЦРУ Майк Помпейо, посочва АП. 
 
Президентът Тръмп не е знаел, че бившият му съветник по националната сигурност Майкъл Флин е получавал пари, за да работи за чуждо правителство, когато е бил номиниран да заеме важния пост през януари, каза Спайсър, цитиран от Асошиейтед прес. 
 
Тръмп не е знаел, че Флин е лобирал за компания, свързана с правителството на Турция, продължи говорителят. Тръмп уволни Флин през февруари, след като се разбра, че той е заблудил правителствени служители за разговорите, които е имал с руски представители. 
 
Във вторник Флин попълни документи, в които призна, че е действал като чуждестранен агент в министерството на правосъдието в полза на компанията Иново БВ, работеща в Холандия и това може да е облагодетелствало турското правителство. 
 
Флин призна също, че се е срещал с турския външен министър и с други служители, добавя АП.
Споделяне

Още от Свят