Тръмп: Употребата на военна сила срещу Северна Корея не е нещо неизбежно

Тръмп: Употребата на военна сила срещу Северна Корея не е нещо неизбежно
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че употребата на военна сила срещу Северна Корея не е нещо неизбежно и че предпочита да избегне военния вариант, без обаче да го изключва, съобщи Франс прес.
 
"Военни действия със сигурност са вариант. Дали е неизбежно? Няма нищо неизбежно. Бих предпочел да избегна военния вариант, но това със сигурност е нещо, което може да се случи. Надявам се да не ни се наложи да използваме военна сила срещу Северна Корея. Ако го направим, това ще е много тъжен ден за Северна Корея", каза Тръмп след среща във Вашингтон с емира на Кувейт шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах.
 
Президентът на САЩ увери, че съществува възможност да се постигне мир в Близкия изток в момент, когато американските усилия за възобновяване на мирните преговори между израелци и палестинци изглеждат в задънена улица, съобщи Франс прес.
 
"Мисля, че има възможност да се постигне мир. Ще направим максимума. Казват, че това е най-сложното и трудно споразумение, но може да се случи. Имаме изключително кадърни хора, които работят по този въпрос", заяви Тръмп.
 
Палестинските лидери все по-рядко крият разочарованието си от администрацията на Тръмп. Те вече открито настояват за ясен ангажимент на САЩ за създаването на палестинска държава и спирането на строежа на израелски селища на Западния бряг и Източен Ерусалим. 
 
Администрацията на Тръмп досега не е изразила подкрепа за решението с две държави, тоест създаването на палестинска държава в съседство с Израел, отбелязва АФП.
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?