Тренд: За 58% от българите годината е била добра

Тренд: За 58% от българите годината е била добра

Всеки десети българин ще отдели под 20 лв. за коледни подаръци. Огромното мнозинство от около 80 на сто от хората нямат да бъдат свръхщедри - ще дадат за подаръци до 100 лв. Това показват данните от изследване на "Тренд", публикувано в събота.

100 лв. е и най-честият отговор на въпрос с колко пари ще празнуват коледните и новогодишните празници. 36 на сто отговарят, че това е сумата, която ще отделят за празничните дни. Между 100 и 200 лв. са планирали да дадат 28 на сто.

Няма голямо разнообразие в мястото, където българите ще празнуват - няма да пътуват и ще си стоят вкъщи. Едва 1 на сто ще са в чужбина, поне така сочат данните.

Оценките за отиващата си 2017 г. са преобладаващо положителни.  47 на сто оценяват годината като добра за България. 36 на сто от анкетираните смятат, че годината е била лоша. Цели 58 на сто твърдят, че 2017-а е била добра за самите тях, като лоша я оценяват 31 на сто.

Българите са скромни - искат преобладаващо здраве. Финансовото благополучие и късметът са следващите две пожелания, но едва с 15 на сто. 

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?