Три заведения на плаж "Кабакум централен" край Варна ще бъдат затворени

Николина Ангелкова

Три заведения на плажа "Кабакум централен" край Варна ще бъдат затворени, защото изборът на наемател се обжалва и плажът се води неохраняем. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която извърши проверка на плажа, която е по сигнали от граждани и бъдещия наемател, предаде БТА в понеделник.

Министърът припомни, че миналата година договорът с наемателя на този плаж е бил прекратен, защото е имало много нередности, включително е неплащане на наемната цена. Търгът за отдаване на плажа под наем през тази година е проведен и спечелен от нов наемател, но поради обжалване в момента няма сключен договор.

Този плаж в момента се води неохраняем и е редно на територията му да не се извършва никаква търговска дейност, заяви Ангелкова. Сигналите са, че заведенията работят и извършват незаконна търговска дейност, за което са сезирани РДНСК и община Варна, обясни тя. По думите и ще бъдат предприети незабавно действия по прекратяване на търговската дейност и спирането на всички комуникации.

До приключването на съдебните процедури и сключването на договор с новия наемател, на плажа не трябва да има никаква търговска дейност, всичко трябва да е безплатно, почистването трябва да се осигурява от общината, а спасяването от областната управа, допълни министърът. Според нея на плажа на практика се извършва самоуправство и ще бъдат предприети всички действия, които законът изисква, за да се преустанови това и той да остане с характеристика на неохраняем.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?