Труп на строителен предприемач открит в джип в софийския квартал "Бояна"

Снимка: БГНЕС

Труп на мъж с огнестрелна рана в главата е открит в петък сутринта в луксозен джип в софийския квартал "Бояна". Сигналът е постъпил в полицията около 9 часа, когато пътуващи с автомобилите си хора са забелязали паркираното Audi Q7 в отбивка на пътя на ул. "Беловодски път", точно до табелата за входа на природен парк "Витоша".

Колата е била с ожулена лява врата и вероятно това е била причината сигналът в полицията да е за пътно-транспортно произшествие.

Пристигналият на място екип, обаче установява, че мъжът е прострелян в главата. Куршумът е пронизал лявото слепоочие. Оръжието, с което е прострелян, е намерено в автомобила.

На този етап от МВР се въздържат от подробности, но според медийни информации основната версия е самоубийство.

По неофициални данни мъртвият мъж е 52-годишният Лъчезар Иванов, който е бил строителен предприемач.

БНТ съобщава, че Иванов е един от основателите на групировката "ВИС" и е бил близък с братя Галеви, Мето Илиенски и Георги Илиев. Прякорът му бил Терористът.

Държавната телевизия съобщава, че сутринта Иванов е излязъл 15 минути по-рано от обикновеното за работа, като взел със себе си и двата законно притежавани пистолета. След това вече е открит прострелян в заключения отвътре джип, а двата пистолета са били до него. На таблото на джипа имало лист хартия с телефона и името на жена му.

Споделяне

Още от България