ЦИК нареди да се махнат билбодовете на Бареков

Централната избирателна комисия (ЦИК) е възложила в началото на август на областните управители на няколко области да премахнат билбордове на Николай Бареков и неговата партия "България без цензура", съобщи говорителят на комисията Цветозар Томов, цитиран от "Дневник".

Билбордовете с лика на Бареков са поставени край главните пътища из цялата страната още от кампанията за европейските избори. Наскоро те бяха освежени като върху стария лик на новия политик бе добавен надписа "България без цензура е България без ДПС и ГЕРБ!".

Според ЦИК тези билбородве нарушават забраната в Изборния кодекс за поставяне на предизборни агитационни материали извън предизборната кампания, която за предстоящите предсрочни парламентарни избори започва на 5 септември.

Глобата за престъпване на забраната е от 1000 до 3000 лв., а при повторно нарушение – от 3000 до 10 000 лв. Наказателните постановления се издават от областните управители или кметовете.

При предизборната кампания за евровота през май 2014 г. ЦИК по същия начин нареди да се махнат агитационните материали на "Атака".

Споделяне

Още от България