Цистерна се обърна, увисна от виадукт и затвори магистрала "Хемус"

Два часа по-късно шофьорът бе измъкнат и откаран в болница

Снимка: БТВ

Цистерна с пропан-бутан се преобърна на автомагистрала "Хемус" малко преди 18 часа в четвъртък. Инцидентът е станал след първия виадукт в посока Варна, като според очевидци причината е спукана гума.

Докато се е движела в посока София, цистерната рязко е сменила курса си, навлязла е в насрещното платно и се е преобърнала, предаде бТВ. Влекачът с шофьора в кабината yвиснал от виадукта на 80 метра височина.

Чак към 20 часа водачът на цистерната бе изваден и откаран с линейка в болница. По думите на главен uомисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението”, шофьорът е бил контактен.

Мъжът се казва Станимир Стоянов и е на 28 години. Настанен е в Окръжна болница в София в стабилно състояние. Ще му бъдат направени пълни изследвания, съобщи bTV, позовавайки се на директора на болницата д-р Славчо Близнаков.

Според съобщение на МВР, четири автомобила – два пожарни, един спасителен, един химически и влекач - с 15 души спасителен екип, са провели продължителната операция.

Първоначално се твърдеше, че има опасност от взрив. По-късно обаче от МВР обясниха, че от цистерната няма изпускане на газ и няма опасност за хората на магистралата.

След спасителната операция предстои със специализирана техника да бъде изтеглена цистерната, за да бъде освободено движението по магистралата.

Заради инцидента се образува километрично задръстване в двете посоки.

Временно бе спряно и движението по магистралата в целия участък София-Ябланица, като патрули на Пътна полиция спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата - в посока Варна - в района на Яна, а в обратната посока - към София, превозните средства се спират в района на Ябланица.

Шофьорите могат да използват обходни маршрути. За пътуващите в посока Варнатова е София - път II-16 Нови Искър - Своге – Ребърково. Пътуващите в посока София могат да използват трасето - пътен възел Ботевград - път II-17 - път I-1 - Ребърково II-16 - Своге - Нови Искър - София.

Споделяне

Още по темата

Още от България