Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Цветя и играчки пред Президентството в памет на Филип Плевнелиев

0 коментара
Снимка БГНЕС

Стотици цветя, плюшени играчки, запалени свещички и написани съболезнования, оставиха пред Президентството съпричастни към мъката на семейството на държавния глава Росен Плевнелиев, което в неделя загуби най-големия си син Филип, починал внезапно от рядко заболяване.

Още в събота софиянци и гости на града започнаха да оставят цветя, запалени свещи и плюшени играчки от двете страни на централния вход на президентството на бул. "Дондуков" в столицата в памет на 14-годишния Филип. В неделя импровизираният кът в памет на момчето се разрастна..

Патриарх Неофит изказа в неделя съболезнованията на Българската православна църква. В писмото се посочва:

"С прискърбие узнахме за неочакваната кончина на обичния Ви син. Тази тъжна вест отекна дълбоко в нашето сърце и Вашата болка стана и наша болка.

Кончината на дете е тежко изпитание за родителите. С децата са свързани родителските надежди, нежна обич и очаквания, и всяка дума е безсилна да заличи скръбта, когато смъртта внезапно ни ги отнема.

Но ние вярваме, че блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на добро място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен.

Усърдно се молим на небесния ни Отец да упокои душата на новопреставления Божий раб Филип в небесните селения!

Всемилостивият Господ да утеши Вас и опечалените Ви близки в тези нелеки за семейството Ви дни, като ви дарува сили да превъзмогнете скръбта от тежката загуба. Вечна и блажена да бъде светлата му памет!”, пише в съболезнователния адрес.

Ден по-рано съболезнования към семейство Плвенелиев изказаха и от Организацията на евреите в България "Шалом“:.

"Приемаме Вашата загуба, като загуба на член от нашата общност и скърбим заедно с Вас. Но БОГ ни учи, че нещастията трябва да ни правят по-силни. Разбираме Вашата болка като баща, и в този труден за Вас момент, сме убедени, че ще намерите сили да изпълнявате мисията си на държавен глава и един от най-видните политически ръководители на нацията", пише в съболезнователния адрес.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.