Цялата държава върви подир Бойко Борисов

Цялата държава върви подир Бойко Борисов

Цитирайки предизборният лозунг на столичния кмет Бойко Борисов "Генерална промяна в София", лидерът на БСП-София Румен Овчаров, заяви, че тази "генерална промяна доведе до това, че държавата трябва да върви подир Борисов за всяко нещо". Изказването на Овчаров бе по време на кръгла маса, организирана от градската соцорганизация, на тема "Истината за местното самоуправление на ГЕРБ".

Според Овчаров, в повечето общински начинания Борисов се обръщал за подкрепа към правителството. "Ако трябва да се прави метрото, държавата трябва да даде парите. Ако трябва да се прави околовръстният път, държавата трябва да даде парите. Ако трябва да се оправяме с "Топлофикация"- София, трябва пак държавата да даде парите и да вземе дружеството", посочи Овчаров.

По думите му вече има реален резултат как се управляват някои от най-големите градове на страната от ГЕРБ. Овчаров коментира още, че българите "трябва да знаят какво реално е това управление, за новите схеми, които се измислят, с цел облагодетелстване на близки до ГЕРБ хора".

В една тежка световна финансова и икономическа криза експериментите с власт могат да доведат до лоши резултати, смята той.

Председателят на БСП-София каза, че Овчаров "колкото и да се прави на опозиция, колкото и да се прави на вносител на промяната, Борисов и ГЕРБ не са опозиция. Те вече са реално управляващи в 1/3 от областните центрове в страната".

От групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет реагираха гневно, обявявайки, че "точно БСП и Овчаров не бива да критикуват, когото и да е било, защото са част от управлението на загубено европейско доверие и открадните европейски пари". 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?