Турската армия пак обстрелва цели в Сирия, след поредния снаряд от сирийска страна

Турската армия е обстрелвала цели в Сирия, след като минометен снаряд, изстрелян от Сирия, падна в турския окръг Хатай, съобщи турски държавен представител, цитиран от Ройтерс. Снарядът паднал на около 150-200 метра от турско-сирийската граница недалеч от турския град Хаджъпаша в 15 часа в понеделник.

Турция за шести пореден ден обстрелва цели в Сирия, след като през последните дни няколко снаряда, изстреляни от сирийска територия, паднаха в Турция. В отговор турската артилерия нанася удари по цели в Сирия.

На 3 октомври снаряд, изстрелян от сирийска страна, падна в жилищна сграда в турския граничен град Акчакале, при което загинаха петима души, а 13 бяха ранени.

Същевременно генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че напрежението по турско-сирийската граница може да доведе до по-голям въоръжен конфликт в региона, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА в понеделник.

Бан окачестви напрежението по границата като "изключително опасно", като добави, че това може да има "огромни последици".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят