Ученици регистрираха касови бележки за 1 млн. лв. в играта на НАП

Ученици регистрираха касови бележки за 1 млн. лв. в играта на НАП

Ученици регистрираха касови бележки за над 1 млн. лева в играта на Националната агенция по приходите "Парола: Касова бележка", съобщиха от ведомството.

За наградите - таблети, фотоапарати и игрална конзола, досега са регистрирани 152 хил. касови бележки, а над 11 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Фейсбук.

Играта "Парола: Касова бележка" е част от образователната кампания на НАП "Влез в час с данъците 2" и има за цел да повиши знанията на младите за данъците и осигуровките. Акцент в кампанията през тази година са отговорите на въпросите защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.

Според регламента на играта, всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Фейсбук, както и за мобилни телефони с операционни системи Androidи IOS.

Учениците могат да регистрират касови бележки до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове запише един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират до края на играта. Печелившите се определят на лотариен принцип.

Общо 110 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски, са провели служители на НАП в 28 средни училища в цялата страна от началото на кампанията. До края на кампанията предстоят срещи с още близо 20 000 ученици.

Споделяне

Още от България