Украйна и САЩ започват нови военни учения в Черно море

Украйна и САЩ започват нови военни учения в Черно море
Военни учения в Черно море с участието на Украйна, Съединените щати и други страни започват в понеделник, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на командването на украинските военноморски сили.
 
Тази година географията на маневрите "Сий Бриз" ("Морски бриз") ще бъде разширена значително. Ученията ще се проведат в северозападната част на Черно море, Одеска и Миколаивска (на руски Николаевска) област в Украйна.
 
В маневрите ще участват над 25 военни кораба от Украйна, САЩ, Турция и Румъния. Морски пехотинци и командоси от Украйна, САЩ, Молдова и Грузия ще отработят "стабилизиращи действия при провеждане на операция в кризисен регион по стандартите на НАТО".
 
В рамките на ученията, които ще продължат до 30 юли, е планирано изпълняване на задачи по морски и въздушен десант, използване на артилерия при противодесантна отбрана, преодоляване на водни препятствия с помощта на инженерни подразделения, специални действия по обезпечаване на сигурността на крайбрежни райони и въздушно прикриване на десант. 
Споделяне

Още от Свят