"УниКредит Булбанк" свали таксите за е-банкиране

"УниКредит Булбанк" свали таксите за е-банкиране

Физическите лица, клиенти на "УниКредит Булбанк", ще плащат от 1 февруари по-ниски такси при извършване на преводи през електронните канали на банката. Така трансакциите през мобилно или онлайн банкиране може да са до три пъти по-ниски в сравнение с направените на хартиен носител в клон на банката.

Таксите за виртуалните вътрешнобанкови преводи намаляват от сегашните 55 ст. на 40 ст., а към други банки преводите в левове стават от 1.20 лв. на 80 ст.  В същото време обаче междубанковите преводи в левове през системата БИСЕРА поскъпват от досегашните 2.20 лв. на 2.50 лв.

По-евтини стават и трансграничните валутни преводи, наредени през електронен канал, съобщават от банката, но не се посочват новите тарифи.

От финансовата институция допълват, че потребителите на мобилното ѝ банкиране са нараснали с близо 150% през 2016 г., а очакванията за настоящата са този ръст да се удвои.
 
През изминалата година извършените трансакции през Булбанк онлайн са нараснали с 14% спрямо предходната, а през мобилното банкиране ръстът на преводите е 72%.

"Удобствата на разплащанията през електронен канал са неопровержими и безспорни – те са по-бързи, по-удобни, пестят време и средства на потребителите. Клиентите ги разпознават като предимство и в отговор на техните очаквания ние намаляваме цената им, като те стават 3 пъти по-евтини от наредените на хартиен носител операции. Едновременно с това развиваме възможностите за достъп и консултация през различните дигитални канали за пълната гама от банкови продукти и услуги, което дава възможност на всеки наш клиент в удобно за него време, бързо, лесно и прозрачно да заяви и получи необходимите му услуги“, посочва в съобщението Крум Алексиев, директор на управление "Маркетинг и клиентски сегменти“ в Банкиране на дребно.

Споделяне

Още от Бизнес