Ураганен вятър преобърна ТИР-ове край Сливен

Ураганен вятър обърна шест ТИР-а в района на Сливен и рани четири жени, предаде Дарик радио.

До 40 метра в секунда е достигнала скоростта на вятъра в следобедните часове в Сливен и село Тополчене. Заради вятъра е затворен пътя София- Бургас в района Сливен- Петолъчката. Движението на тежки камиони бе отклонено през Ямбол.

В Сливен има съборени дървета и билбордове, счупени са стъкла.

От "Електроразпределение" съобщават, че ситуацията в района е много тежка, сформирани са аварийни групи, но заради силния вятър не може да се работи. На жителите в района е препоръчано да преустановят движението по улиците и пътищата.

27 села в Хасково останаха без ток заради обилния снеговалеж. Най-сериозно е положението в Тополовград и Свиленград, където има затворени пътища.

20 села в Силистренско са без електричество заради прекъснати три електропоровода. Има затворен участък по пътя Добрич-Силистра. От "Гражданска защита" обявиха, че се очаква обстановката да се усложни и препоръчват да не се пътува.

Заради снегонавявания е спряно движението в 25-километрова отсечка между Разград и Шумен. От "Гражданска защита" - Шумен съобщават, че са въведени ограничения за МПС през Ришкия проход. Затворен е пътят между селата Стоян Михайловски и Мировци и пътната отсечка от Шумен до село Черноглавци.

Силният вятър е навял преспи, високи до метър.

50 селища в Шуменско са без ток, 10 села в разградските общини Исперих и Самуил също са на тъмно.

В момента пътната обстановка в Югоизточна и Източна България е усложнена заради силни снегонавявания, съобщи майор Красимир Костов от Информационния център на КАТ.

Още от България