В акция "Зима" на КАТ ще се правят и технически прегледи на пътя

От понеделник полицаите от КАТ в цялата страна започват акция “Зима”, съобщиха от МВР.  Ще се проведат две кампании за подобряване на пътно-транспортната ситуация в страната. "Безопасно шофиране през зимата“ е планирана за времето до 30 ноември и в рамките на кампанията дейността на полицейските служители ще бъде насочена към превенция и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.

През втория етап на кампанията, от 17 до 30 ноември, предстои провеждането на полицейски операции, в това число и по метода "широкообхватен контрол“ вкл. на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи, уточняват от ГД "Охранителна полиция“. Специализираните полицейски операции ще се извършват на подходящи места край пътя, като ще се извършват проверки с уредите за регулиране на фаровете.

Втората кампания - "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя“ е планирана за времето от 10 до 16 ноември, дни – обявени като Седмица за пешеходна безопасност. По време на кампанията ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане, както и за даване на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. При установяване на нарушения ще бъдат налагани санкции. Ще бъде осъществяван превантивен контрол над пешеходци, които показват явно намерение да пресекат неправилно, като полицейските органи ще отправят предупреждения по законоустановените начини и чрез указване на правилното поведение.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?