В Бургас ще броят повторно бюлетини за общински съветници

Бургаският административен съд постанови в петък повторно преброяване на част от бюлетините, с които бяха избрани общинските съветници на местните избори. Решението на съда е по повод разгледани пет жалби за спиране решение на ОИК за избор на общински съветници.

В сградата на съда ще бъдат пренесени чували с бюлетини от повече от половината секции в община Бургас. Седемчленна комисия ще брои действителните и недействителните гласове. Заключението трябва да бъде изготвено до 15-ти ноември. Дотогава комисията трябва да прецени дали правилно са отделяни действителните от недействителните бюлетини, предаде БТА.

Жалби против избора на новия общински съвет са подали двамата кандидати за кмет и водачи на листи - братята Георги и Ивайло Дражеви, кандидатите за общински съветници от партия "Новото време", независимия кандидат за съветник Тома Кънев и областния лидер на Движение за социален хуманизъм Ивайло Зартов.

Всички те посочват множество нарушения в деня на изборите, които са опорочили вота. Първото заседание на новоизбрания местен парламент е на 12-ти ноември. Тогава съветниците и кметът, които бяха избрани, трябва да положат клетва и да встъпят официално в длъжност.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?