В деня за екзекуции прокуратурата отчете рязък спад на престъпността

В петък, деня за показни екзекуции (по графика, засечен от ген. Бойко Борисов), прокуратурата отчете рязък спад на престъпността.

Семпло, но със заявка да бъде повдигнато обвинение поне на петима босове, сред които и популярен шеф от силовата групировка СИК, бяха обявени резултатите от 24-часовата масирана полицейска операция. Тя бе проведена под надзора на Върховна касационна прокуратура, и това се отбелязва редовно в съобщенията, откакто МВР и Филчев сключиха примирие.

Поредната демонстрация на липсващата държавност бе наредена от главния прокурор Никола Филчев след като бе убит редови полицай при поръчкова екзекуция на друг смятан за килър, но пуснат на свобода.

Трагедията, която изживя семейството на погребания този петък полицай Кирил Жеков, е близка на множество други български граждани, които ежедневно са тероризирани от бандитите в страната. В годините, през които властите все режеха опашката на гущера, а той се размножаваше във все по уродливи гущерчета, бяха дадени множество невинни жертви.

На фона на всички тези трагедии, властимащите в момента, проявяват безочлив цинизъм и липса на всякакво мъжество.

Главният прокурор Никола Филчев се оправда със жените -съдийки и стана за смях.

Генерал Борисов пак насмете депутатите, че не поправяли законите, както той иска. Намери са обаче най-накрая една поразяваща уста да му каже, че е учил за пожарникар и да не дава акъл на народни представители с прокурорска практика.

Симеон Сакскобургготски даже не се оправда - той нагло призна, че липсва координация между собствените му министри и обеща да удовлетвори исканията на обществото за справедливо правосъдие.

Президентът Георги Първанов, който има най-малко правомощия, но прави най-много съвещания за борба с престъпността и най-много подкрепя МВР, прокуратура и следствие, яко насмете критикарите от Брюксел, които не ни казвали нищо ново за това, че не сме преборили организираната престъпност.

В същото време и той се обяви против извънредни мерки и накърняване на човешките прави, каквито ни замислят стожерът на законността Никола Филчев и лошото ченге Бойко Борисов.

Петък, 19 часа. Денят за екзекуции не е приключил. Но вероятно, защото престъпността рязко е спаднала, тази нощ престъпниците няма да екзекутират в България. До следващия петък.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: