"В обувките на Сатаната" получи "Еми" за най-добър драматичен сериал

Създателите на "Фарго" получават наградата "Еми"

Близо година след като бе излъчена последната му серия, "В обувките на Сатаната" ("Breaking Bad") бе удостоен с "Еми" в категорията най-добър драматичен сериал в праймтайма на 66-ата церемония по връчването на престижните награди, смятани за аналог на "Оскарите", съобщи Асошиейтед прес. Той изпревари сериали като "Игра на тронове", "Истински дедектив" и "Къща от карти".

Церемонията се проведе в театър "Нокиа" в Лос Анджелис и бе водена от американския комик Сет Майърс.

Наградата за най-добър комедиен сериал получи "Модерно семейство".

Престижното отличие най-добър актьор в драматичен сериал завоюва Брайън Кранстън (В обувките на Сатаната), а за най-добра актриса в драматичен сериал бе удостоена Джулиана Маргулис за ролята ѝ в "Добрата съпруга".

Американската телевизионна академия удостои с награда "Еми" като най-добър минисериал в праймтайма "Фарго" - телевизионната версия на култовия филм на братята Коен, а за най-добър телевизионен филм "Нормално сърце". Актьорите във "Фарго" обаче не получиха награди, въпреки че бяха фаворити, съобщи Ройтерс.

"Еми" за най-добра поддържаща актриса бе присъдена на Кети Бейтс за участието ѝ в минисериала "Зловеща семейна история", а за най-добър поддържащ актьор бе удостоен Мартин Фрийман за "Шерлок: неговата последна клетва". За ролята си във филма "Шерлок: неговата последна клетва" приза за най-добър актьор получи Бенедикт Къмбърбач, а за най-добра актриса в категорията минисериал и тв филм бе обявена Джесика Ландж за "Зловеща семейна история".

За режисура в същата категория награда получи Адам Бърнстейн за "Фарго", а Стивън Мофарт бе удостоен с "Еми" за най-добър сценарий за "Шерлок: неговата последна клетва".

Джим Парсънс и Джулия Луис-Дрейфъс спечелиха наградите "Еми" за най-добър актьор и актриса в комедиен сериал

Тай Бурел завоюва втората си награда "Еми" за поддържаща роля в категорията комедиен сериал за участието си в "Модерно семейство". Алисън Джани бе удостоена с "Еми" за поддържаща роля в сериала "Мама".

За най-добър комедиен актьор беше награден Джим Парсънс за сериала "Теория за големия взрив". В аналогичната женска категория победителка е Джулия Луис-Дрейфъс за ролята си на вицепрезидентка в политическата сатира Veep.

Луи Си Кей спечели престижната награда за най-добър сценарий на комедиен сериал за "Луи" - това е неговата шеста статуетка. За най-добър режисьор на комедиен сериал беше наградена Гейл Манкусо за "Модерно семейство".

Споделяне

Още от Общество