В проверки затъва плащане на пътен ремонт по анулиран проект

Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) категорично отказва да изплати над 13 млн. лева на шуменската фирма "Автомагистрали Черно море" за извършен от нея ремонт на пътни участъци с дължина 26 км., за който договорът е бил анулиран и прехвърли случая към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Регионалният министър да издаде заповед за сформиране на работна група, тъй като обектът е следвало да бъде изпълняван по Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР), се казва в последното решение на НАПИ по случая.

Работната група трябва да отиде на място, да направи оглед на извършените дейности и да ги оцени, за да се реши дали искането за над 13 млн. лв. от фирмата към държавата, е основателно. В работната група да има представители на МРРБ, МФ и НАПИ, пише още в становището на агенцията.

Скандалът с "Автомагистрали Черно море" избухна след като стана ясно, че 21 пътни проекта по ОПРР, одобрени от компрометирания бивш шеф на пътното ведомство Веселин Георгиев, ще бъдат анулирани. Шуменската фирма, спечелила една от обществените поръчки, обаче почти е приключила обекта си, когато разбира, че ремонтът няма да ѝ се плати. Работниците ѝ останаха без заплати и организираха редица протести, но без успех.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?